ПП ДОСТ се разпадна! В списъкът на недоволните са и лидера на  областното ръководство  на ДОСТ – Благоевград Исмаил Джинджи и всички местни председатели от гоцеделчевският регион и област Благоевград

Заместник-председателите, областните и общинските председатели и координатори, общински съветници и кметове, членове на ИС и НС на Политическа партия ДОСТ дружно подават оставки

В нарочна декларация от 26-ти декември заместник-председателите, областните и общинските председатели и координатори, общински съветници и кметове, членове на ИС и НС на Политическа партия ДОСТ дружно подават оставки .Решението  те оповестиха публично в нарочна декларация  до Изпълнителния съвет  на ПП ДОСТ .

Като основен мотив напускащите ръководни кадри  партия ДОСТ изтъкват  несъгласие с водената авторитарна политика от страна на председателя на партията Лютви Местан , своеволията при налагане на еднолични решения и опитите да се създава разделение с цел противопоставяне и обслужване на лични интереси.В списъкът на недоволните са и лидера на  областното ръководство  на ДОСТ – Благоевград Исмаил Джинджи и всички местни председатели от гоцеделчевският регион и област Благоевград . Ето какво се казва в публично оповестената декларация и пълния списък на напускащите лидера Лютви Местан и ПП ДОСТ с което на практика ликвидират  ръководената от Местан партия .

ДО ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА ПП ДОСТ

В качеството си на заместник-председатели, областни и общински председатели и координатори, общински съветници и кметове, членове на ИС и НС на Политическа партия ДОСТ завявяваме пред нейното ръководство, структури, членове, симпатизанти и пред цялата българска общественост своето решение да подадем оставки от всички постове, които заемаме в партията, и прекратяваме членството си в нея.

Като основен мотив изтъкваме своето несъгласие с водената авторитарна политика от страна на председателя на партията, своеволията при налагане на еднолични решения и опитите да се създава разделение с цел противопоставяне и обслужване на лични интереси.

Благодарим на всички искрени и убедени в каузата на свободата, демокрацията и равноправието привърженици на ДОСТ за положените усилия и поднасяме своите извинения за преживените трудности, репресии, разочарования и отнети надежди.

Вашата силна и непоколебима воля доказа, че борбата е възможна и всяка саможертва в името на Родината и добруването на гражданите й заслужава устояването на преживените несгоди и търсенето на нови пътища при отстояването на идеали и принципи.

Пътят за постигане на свобода, демокрация и обществен просперитет е дълъг и труден, но е свещен дълг на всеки радетел за справедлива и достойна България.

 

 

26.12.2018 г.

 

Хюсеин Хафъзов

Шабанали Ахмед

Айдоан Али

Мехмед Хаджи

Рашид Куру

Абдуррахим Нурсой

Бирджан Йозтюрк

Ерен Алиев

Исмаил Джинджи

Рашит Рашит

Исмаил Юмер

Фердун Халил

Ахмед Вранчев

Нури Метин

Нури Рамадан

Шабан Вурал

Семиха Ахмед

Якуб Сербест

Назифе Ахмедова

Нурай Зърън

Шабан Молла

Мехмед Газинов

Наазим Мусанков

Нурвед Ел Хюсейн

Дафин Алипиев

Хайри Ахмединов

Салих Метраш

Исуф Хатип

Бейзат Мехмед

Нирал Садък

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене