Гоцеделчевското село Делчево чака 200 гости за Нова година!

Сериозен ръст на населението очаква гоцеделчевското село Делчево, което е скътано високо в Пирин планина. Пет пъти повече ще са хората в населеното място за новогодишните празници. За посрещането на 2019 г. местните жители, които са по-малко от 50, ще посрещнат 200 гости от различни краища на страната. Бабите чистят дворове и къщи, стягат се да месят прочутата делчовска баница, за да почерпят туристите. „От години е този интерес към нашето селище. Още през септември се резервира и последното легло. Къщите за гости се увеличават заради бума на гости, вече са над 20. Напливът наистина е огромен. Отказваме на редовни клиенти, които са се забавили с резервациите, защото няма къде да ги настаним”, твърди кметският наместник Иван Панайотов.

Наемите на жилищата, които разполагат с всички необходими удобства, вървят различно. Според големината на домовете и броят на спалните помещения.

Къщи за 10-12 души струват между 300 и 400 лева на вечер. Има и по-малки къщи – за 6-8 души, в които наемът излиза около 150-200 лева. В най-големите постройки, които са за 15-20 души, цената е над 500 лева. В повечето постройки има телевизори, санитарни възли, бани, интернет, а в някои дори джакузи, казва управникът на курортното селище. Заради бума на туристи в Делчево отвориха врати четири механи, за да има къде гостите да се веселят на празниците. Построиха се и два паркинга, за да има къде да оставят колите си туристите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене