Любослава Аспарухова от Благоевград е новата „Мис Родопи“ – Кралица на киселото мляко 2018

Любослава Аспарухова от Благоевград е новата „Мис Родопи“ – Кралица на киселото мляко 2018.

17-годишното момиче спечели конкурса за красота, който е част от официалната програма на четвъртия Международен фестивал на киселото мляко, който се провежда в смолянското село Момчиловци в битка с 16 красавици. Тя получи короната от миналогодишната победителка в конкурса Славена Георгиева, а  ваучерът от 3 000 лв. бе връчен на победителката от Лиу Пин, изпълнителен директор на корпорация „Брайт фууд“, която произвежда кисело мляко с марката „Момчиловци“ в Китай.

Първа подгласничка на Кралицата на киселото мляко и титлата „Мис Чар“ получи Виктория Учикова от Пловдив. 17- годишното момиче получи наградата си от председателя на борда на директорите на „Брайт Деъри“  Пу Шаохуа.

Журито определи титлата „Мис Фитнес“ и втора подгласничка на победителката да бъде Теодора Суркова от Момчиловци, като тя получи короната си от председателя на Българския център за инвестиции, туризъм и развитие в Китай Иван Тодоров.

Трета подгласничка и носител на титлата „Мис Мъдрост“ е София Пеева от Пловдив, като наградата й бе връчена от зам.-министъра на туризма Любен Кънчев.

Титлата  „Мис приятелство“ в конкурса, е за  Сияна Янчева. 18-годишното момиче от Момчиловци получи най-много гласове от публиката и с това заслужи короната, която й бе връчена от кмета на селото домакин Сийка Суркова.

Любослава Аспарухова от Благоевград е новата „Мис Родопи" – Кралица на киселото мляко 2018 снимка 1

Победителката и нейните три подгласнички ще получат възможността да посетят Китай по програма за популяризиране на киселото мляко и неговите уникални качества. Награденият фонд на Националния конкурс бе в размер на 8 000 лв.

Кмета. бг

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене