Областният управител Бисер Михайлов и кметът на Разлог инж. Герчев откриха панорамна алея по европейски проект

1

Днес областният управител Бисер Михайлов присъства на официалната церемония по откриването на панорамна алея „Стъпалата“ в град Разлог. Туристическата атракция е заложена за изпълнение по европейския проект на община Разлог – „Устойчив туризъм и промотиране на екологията в партньорство“ и се осъществява в съвместно с община Гевгелия (Македония).

2

Г-н Бисер Михайлов поздрави кмета на община Разлог – инж. Красимир Герчев за успешното реализиране на проекта и отбеляза, че днешното събитие насочва вниманието върху ползите и предизвикателствата пред развитието на екологичния туризъм и опазването на околната среда.

Главна забележителност в новоизградения обект е 12-метрова кула, от която се открива красива гледка към цялата Разложка котловина и планините Пирин, Рила и Родопи. Панорамната алея „Стъпалата“ включва още интерактивни и занимателни табла, интересни спирки за релакс, пейки и дървени люлки.

3

Областният управител изрази пред домакините радостта си от новозградената атракция, като отбеляза, че тя ще допринесе за осигуряване на ефективно и балансирано регионално развитие на цяла Югозападна България и пожела на град Разлог много български и европейски туристи.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене