Традиционно състезание по риболов, проведоха в неделя ЛРД „Сокол“ в Гоце Делчев

Ежегодното Състезание по улов на риба на плувка, на Ловно-рибарско сдружение „Сокол“ в Гоце Делчев“ е традиция от няколко години. Инициативата е на самите членове на дружеството и в него редовно се включват максимален брой участници. Целта на тази инициатива на риболовците е, както те се изразяват, освен да си „почешат крастата“, да обсъдят стратегията за поддържане популацията и грижите за рибата в ловния регион, както и да обменят опит и информация за най-новите техники и технологии на риболова.

Интерес към състезанието на водоема в местността „Сушица“, тази година проявиха 26 члена на дружеството. Те бяха разпределени в тринадесет отбора с по двама състезатели. Секторите и местата за улов бяха предварително маркирани а състезателите заеха стартовите позиции разпределени по жребий.

„Тази година, уловът от състезанието бе сравнително слаб“, жалваха се ненаситните състезатели. Комисия от ръководството на дружеството с председател Иван Горанов, събраха и щателно претеглиха уловът на всеки отбор. Наградният фонд на състезанието бе 300 лв. За първо място 150 лв., за второ, 100 лв. и за трето място 50 лв. Придружен с много емоции и закачки както подобава на риболовците, управителят на дружеството, Иван Горанов, обяви наградите.

С най-голям индивидуален улов и най-голяма уловена риба бе отличен Асен Докузов, който получи и наградата на магазин „Рибарски тайни“, която му бе връчена лично от управителя на магазина, Атанас Витанов. Отборът Асен Докузов – Васил Спиров се класираха на трето място, на второ място е отборът Стефан Марков – Любен Тачев и шампионската титла, първо място в състезанието за тази година извоюва тандемът Милчо Милчев и Борис Караманов. Освен съответните парични награди, отборите до трето място получиха и почетни грамоти за участието.

По традиция, в предходните състезания, уловът се връщаше обратно във водоема. Тази година, гоцеделчевските рибари решиха да проявят благотворителност, като дариха уловът от състезанието на домът за възрастни хора в Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене