Господин Златанов, до къде стигна проверката на Йордан Попгерасимов шофьорът на училищен автобус, който мина през жп прелез при спусната бариера!

Шофьор на училищен автобус мина през жп прелез при спусната бариера на осми юни или иначе казано преди точно 20 дни. Видеото, споделено в интернет, предизвика много коментари.

Шофьорът, карал автобуса, е Йордан Попгерасимов. Всеки ден той вози деца с увреждания от и за Помощното училище в село Долно Драглище.

На 8 юни той 8:02 ч. попада в обектива на друг шофьор, който снима редица от коли, нарушаващи правилата. Сред минаващите при спусната бариера на жп прелез е и пълният с деца училищен автобус.

„На бариерата имаше 3 – 4 коли, спрели пред мен, а влак няма – влакът е в 6:50 за Банско, а след това – чак в 12 на обяд. Почаках 5 минути и свирнах, че няма влак и колите тръгнаха”, е обяснението на Йордан.

По думите му той е тръгнал след премерен риск, защото имало човек отвън, който да следи за евентуално преминаващ влак.

И най-важното – бариерата често била развалена.

„Да, това не е за първи път, бариерата пада често и иска хората да чакат с часове. И рискувах, няма проблем, не сме от вчера”, казва шофьорът.

Според Кирил Караджов, директора на помощното училище в Долно Драглище, снимането на клипа от отсрещния шофьор е заради търсене на сензация, което според нас от Топ Преса звучи повече от абсурдно. По думите му Йордан е надежден шофьор, но се вижда че не е така

От Инспектората по образованието извършват проверка но до ден днешен мълчат. Топ Преса прави и невъзможното да разбере, до къде е стигнала обещаната проверка. Господин Златанов, ще отговорите ли? Гарантираме, Ви че ще припомняме случая, доста често и на евродапутата Джамбазки дори, който също са зае да търси наказание за това сериозно провинение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене