Емил Димитров-син за делото срещу поп фолк версията на „Моя страна, моя България”: Защитавам любовта на всички нас

„За мен това е нагло посегателство“, коментира наследникът на популярния изпълнител

„Откакто възникна през лятото „тази неприятна случка, много по-често звучи в национален ефир, отколкото оригиналът”. Това заяви за „Здравей, България” Емил Димитров-син. Вчера в Плевен беше първото заседание по делото срещу автора на чалга версията на популярната песен „Моя страна, моя България“.

„За мен това е нагло посегателство върху една песен, която се възприема от милиони българи като неофициален химн и символ на България”, заяви Димитров. „Където и да се пусне или запее тази песен по света, я приемат като част от неговата същност. Аз защитавам и името на моя баща, и любовта на всички нас към България. Не искам никой да ме разбира погрешно – когато нещо е стойностно и авторско, нека да звучи“, коментира Димитров.

Синът на Емил Димитров съди автора на поп фолк вариант на „Моя страна, моя България“

„Нямам никакви забележки към съда, надявам се законодателството да може да работи. Искът е частичен за сумата от 5000 лв., но финансовата част в никакъв случай не е водеща. Крайната ми цел обхваща различни аспекти – единият е песента да бъде свалена отвсякъде. Всяка седмица се налага да я свалям отнякъде, но след това отново се качва. Второто е да се разпространи извинение от ответника в националните медии“, каза още Емил Димитров.

Още по темата гледайте във видеото.

https://www.vbox7.com/play:d6ffbdb2ad

nova.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене