(ВИДЕО) С обща изложба закриха учебната година на школата по изобразително изкуство в Гоце Делчев

 Дванадесет деца от школата по изобразително изкуство в Гоце Делчев при читалище „Просвета 1865“, приключиха учебната година. Младите художници на възраст между седем и деветнадесет години, с подкрепата на общината и читалището, експонираха невероятните си картини сътворени през учебната година под вещото ръководство на популярният неврокопски художник, поет и бохем, Николай Маринов.

 Впечатляващи са творбите с тематичното си разнообразие и оригинални изработки а някои от работите са дори на висотата на зрели художници. Много от възпитаниците на школата в Гоце Делчев са се реализирали успешно през годините в Лондон, Манчестър, Франкфурт и други европейски центове по графичен дизайн, мода и плакат. В школата на Николай Маринов, децата имат привилегията да усвояват освен техниката  графика, а и да прилагат трудните техники акрил и сух пастел.

 На откриването на изложбата, вълнението и адреналина у младите таланти бе неописуем. За първи път децата представиха творбите си на широката публика – пред родителите, близки и граждани на Гоце Делчев. Ръководителят Николай Маринов благодари на възпитаниците си за старанието което са положили и достиженията през учебната година. Той връчи сертификат на младите художници за завършен етап от усвояването на изобразителното изкуството и специални дипломи за степен на владеене на изкуството.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене