В Петричко изчезнаха пчелите

Небивало нашествие на зелени мухи, е регистрирано в петричко, след като пчелари се оплакаха, че медоносните пчели са почти изчезнали в района. Натрапчивите насекоми навлизат в домовете на петричани, и стават все повече, което не е обичайно за температури от над 30 градуса на сянка.

Дългогодишни пчелари, обясниха явлението с факта, че за разлика от пчелите, мухите са се приспособили към променящите си климатични условия и са изместили медоносните пчели в района. “В Петрич в момента не може да се види и една пчела. Няма ги и в планина Беласица и Огражден“, коментира притеснен дългогодишният производител на пчелен мед Георги Костов, от квартал „Център“ вчера. И той, като всички петричани е забелязал нашествието на зелените мухи, през последните няколко дни.

Пчелите обаче ги няма, и никой от колегите му не казва причината за тазгодишното изчезване на медоносните пчели от петричкото землище. Пчелите са изчезнали и от района на село Марикостиново, както и от землищата на подгорските села, увериха и управници на няколко подгорски села в община Петрич.

Венко Стефанов

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене