Жителите на курортното село Марикостиново са на воден режим от два дни

В деня на избирането на Крум Аргировза шеф на водното дружество УВЕКС: жителите на курортното село Марикостиново са на воден режимот два дни, този път аварията е в село Петрово

От вчера жителите на курортното село Марикостиново са на воден режим. Този път аварията е на територията на санданското село Петрово. Преди 15 дни голяма авария по трасето на общия водопровод, захранващ с питейна вода освен сандански села, но и селата от източния край на община Петрич, бяха оставени принудително на едноседмичен воден режим. В деня на избирането на директор на водното дружество УВЕКС, в лицето на Крум Аргиров, отново е станала авария, този път тя е локализирана на територията на село Петрово, съобщиха от ВиК – Петрич.

Местните жители потвърдиха, че водата е спряла малко преди 10 часа сутринта.
“Омръзна ни от този режим на водата. Ставаме през нощта, за да се изкъпем и да измием посудата. От днес пак нямаме вода“, оплакаха се за пореден път жителите на село Марикостиново, които през седмица са поставени перманентно на воден режим.
Вчера водата е била толкова слаба, че не е достигнала до горния крайна селото, а от нея единствено са се възползвали жителите в ниската част, и то за няколко часа.

“Останалите мъкнем вода в туби, напълнена от чешмата, срещу къщата на бившия служител на Пътни такси, и бивш кмет на селото. Добре, че от нея тече още вода, която се добива от стар водопровод, и която не е спирала да тече и през летните месеци.
Но е трудно за възрастните хора да пълнят вода от чешмата, и да я носят на ръце до вкъщи“, обрисува трудната ситуация с недостига на питейна вода жител на село Марикостиново.

Валентин Герчев

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене