Облачен и дъждовен вторник в Югозапада

 Днес въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). 

 След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в Западна България и североизточните райони, ще превали и прегърми. По-интензивни и значителни по количество ще са валежите в Рило-Родопската област и Западна Стара планина. Ще духа до умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури ще са предимно между 22° и 27°.

 Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в Рило-Родопския масив и Западна Стара планина, ще има краткотрайни, след обяд – временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 9°.

 Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още ще се понижи.

 За Благоевград максималната температура днес ще бъде 24°, а минималната 12°, в Банско 21°/11°, Симитли 26°/13°, Гоце Делчев 23°/13° и Петрич 23°/11°.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене