Ново безумие в Слащен!

 » Бизнесмени застрояват улици – чиновници вграждат уличен стълб… За РДСК – всичко е точно!

» Жителите на сатовчанското село избухнаха – къде е държавата?! Къде е законът?

» Братът на кмета – Дележо е местната мутра и той плаши местните да не ритат срещу кмета!

Скъпи читатели на Топ Пре­са – юго­западният таблоид, темата е с продълже­ние с още по сканда­лен акцент, свързана с новината за безумното строител­ство в село Слащен, община Са­товча. Ще ви припом­ня накрат­ко:

В сатов­чанското село Сла­щен, семей­ство Ален­дарови с благословията на кмета Джеит Нейзир, реша­ват да застроят част от ули­ца и… чудото се случва. Как мислите, уважаеми читатели на югозапад­ния таблоид Топ Преса, нормално ли е да решиш да застроиш част от улица с пристройка на къщата и да няма дър­жава, която да се намеси? Какво изли­за – че някои като семей­ство Аленда­рови са над държавата, над зако­на, над правосъдието, щото са… хора на кмета. В редакцията ни дойде пис­мо – подписка от жители на село Слащен, които изразя­ват възмущението си от своя кмет. „По цел ден не сме го видели да е в кметството, ето какво се случва, всеки си строи където си поиска…“, пишат ни възмутено жители на Слащен и ни предоставят кадри от улица „Здравец“, където споменатото мест­но семейство е застроило улицата. Снимките говорят сами за себе си! Настояваме моментално РДНСК и всич­ки компетентни институции да се самосезират по случая и да се ангажират…

Тази информация видя масова публичност и разпа­ли още ужасяващи факти. С редакцията на вестник Топ Преса – югозападният таблоид, се свърза млада­та жителка на село Слащен, Миглена Токманова, която ни предостави снимки от второ строително безумие в Слащен. Става въпрос за имот собственост на близ­ки на шефката на детската градина в селото – Милена Буковинова. На снимките ясно се вижда, как електри­чески стълб – съоръжение собственост на ЧЕЗ е вгра­дено в частния й имот. Из­ключително архитектурно и конструктивно решение – няма що. Скандалът със незаконното строителство в Слащен наподобява на този в ромската махала на Пловдив, където също беше вграден уличен стълб в къща. Само че там след медийните писа­ния РДНСК се на­меси и спря стро­ежа и го даде за събаряне. В Слащен обаче кметът е силен, щото негов брат е небезизвестна­та местна мутра с прякора ДЕ­ЛЕЖО. Дележо е собственик на механа „Селена“ в селото, има и строителна фир­ма. Той е брат на кмета и два­мата с него фе­одалстват в селото, сигнали­зират ни местни­те. Нещо повече – който им се опълчи, ще стра­да – палежи, счупвания на стъкла и подобни хайдутски наказания. Докога ще се случва това?

Топ Преса с този матери­ал официално се обръщаме към шефа на РДНСК – Бла­гоевград, Асен Йорданин.

Защо мълчите, господин Йорданин?

Дележо плаща ли си? Как­ва е истината и не се намес­вате по тези строителни без­умия?

Настояваме за бърза и точна реакция, в противен случай ще стигнем и до ми­нистерството.

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене