10 лева правят чудеса! Кметицата на село Марикостиново подпомогна две жени

Кметицата на село Марикостиново подпомогна две жени да платят престоя си в Петрич и ги качи на колата си, след като свършиха работа в Петрич, за преглед при личен лекар

Кметицата на петричкото село Марикостиново, Гергана Тодорова, подпомогна с 10 лева две жени от родното и село, за да могат да се прегледат при личния си лекар, в петричката болница. Милият жест, с който управникът на селото, впечатли всички присъстващи пред сградата на община Петрич, се разигра преди обяд вчера, пред погледите на колегите и, и служители на петричкия градоначалник.

Те не са роднини на кметицата, а жители на селото, които са дошли в Петрич, спешно в болницата за преглед, коментираха случая от администрацията на градоначалникът, запознати с казуса. Гергана Тодорова, без да бъде помолена за помощ от изпадналите в нужда две жени от селото отвори портфейла си и пред погледа на съпруга си, който я съпровождаше даде на изпадналите в беда десет лева, лични средства. “След медицинския преглед, ви чакам отново тук, пред сградата на кметството, и ще ви закарам до село. “, обеща управникът на курортното село, избран от партия ГЕРБ.

Тодорова е участвала в множество инициативи, в подкрепа на бедните хора в село Марикостиново. За тези две години, тя ще бъде запомнена с благотворителните си инициативи, които са в помощ на пенсионерите в село Марикостиново, като за всеки християнски празник, тя и екипа и раздават хранителни продукти на нуждаещите се.

Валентин Герчев

Вестник „ТОП ПРЕСА“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене