САБОТАЖ! Има ли версия вчерашният инцидент в тунел „Железница“ да е умишлен?

Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 134, ал.1, т.2 НК.

Към настоящия момент е известно, че вчера, 24.06.2020 г., в строящия се тунел в района на с. Железница, община Симитли, представляващ част от автомагистрала „Струма“, се срутила скална маса и пръст. Вследствие на инцидента били затрупани трима от работещите служители на фирмата-изпълнител.

На прокурора от РП – Благоевград е предадена на място документация на дружеството, осъществяващо строежа на тунела, включително периодични и ежедневни инструктажи. Провеждат се разпити на служителите, които били на смяна по време на инцидента – двадесет и едно лица, което ще приключи до края на днешния ден. Предстои назначаване на експертизи, както и други действия по разследването, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София. Това което Топ Преса научи че нито една от работните версии към момента в това число за умишлено причиняване на инцидента с цел саботаж и дискредитиране също не е изцхвърлена. Както е известно в страната действа безпощадна опозиция от олигархичните кръгове, която цели да дискредитира правителството и всички негови проекти. Дали наглостта на тези хора е стигнала до там, че са готови да погубят човешки животи само и само да съборат Борисов например, прокуратурата трябва да установи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене