Дъщерята на секретарката на кмета на Петрич не може да си намери работа, след като бе пусната от ареста в Белград за съучастие в група по пренос на наркотици

  „Не мога да си намеря ра­бота! Никой не ме иска!“, с тези думи вчера дъщерята на секретарката на кмета на Петрич, Димитър Бръч­ков, Ваня Филипова, Мария призна голямата си болка, откакто се завърна в родния си град година и половина след като бе пусната от след­ствения арест в Белград. Секретарката на петричкия градоначалник има две дъ­щери. Мария, която преди да бъде арестувана в съсед­ната държава, заедно със сина на Кемчо, и още двама от столицата, сподели, че от­както е в Петрич, си търси работа, но никой не я нае­ма. До ареста, тя работеше в фронт офиса на общината, въпреки изискването служи­телите там да отговарят на изискването да имат висше образование.

 Омъжената, с две деца Мария, е завърши­ла единствено училище в Петрич, и е получила дипло­ма за средно образование. Тъжната констатация, която направи дъщерята на секре­тарката на петричкия градо­началник, е плод на нейното осмисляне на житейския си път досега. Мария осъзнава, че е причинила неповторими вреди на имиджа на майка си, но се надява петричани да са благосклонни към нея, и да и простят. Още повече, че срещу нея не бе повдиг­нато обвинение, че е заме­сена в контрабандното пре­насяне на хероин в автомобила в който тя е пътувала, с цел екскурзия в Сърбия, до столицата и Бел­град. “Искам да ра­ботя! И се надявам някои от петричките бизнесмени да ми помогне!“, не скри горещата си молба Мария.

 Бившите и колежки твърдят, че докато е била на работа във фронт офиса, на партерния етаж на община Пе­трич, е била изклю­чително стриктна и отговорна към слу­жебните си задъл­жения. “Който и да попитате, ще ви кажа, че момичето е свястно, и не е честно, то да остане без работа заради нещо, което никой не е пред­полагал, че така ще стане“, бяха думите и на отговорни служители на община Пе­трич, за Мария, която си тър­си усилено работа, за да е в помощ на семейството си.

Венко Стефанов

Вестник „ТОП ПРЕСА“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене