Медийна група „Топ Преса“ е първата в света, която получи сертификат за ползване на новата Световна симетрична азбука!

„Топ Преса“ и „Благоевградска ВЕСТ“ са   медиите, които най-бързо прозряха в бъдещето и ефекта, който ще се получи в бъдещото внедряване на тази световна писменост. Аз предоставям   вечни права на медийна група „Топ Преса“,  каза Николай Поповски преди да ми даде документа….

Кой е  Николай Поповски? На 16 май 1991 г. на Летище Крумово – първият български вертолет Н11В1, конструиран и изработен от Николай Поповски прави своят първи изпитателен полет с пилот майор Славчо Манолов. Поповски избра Топ Преса, за да разкаже за поредният си проект „Великата шахматна царица”. Става дума за шахматна царица, която е мащабно увеличена до 100 метра височина. Стоте метра височина е съобразена с 21  век. Състои се 21 етажа над земята, като всеки един етаж е с вътрешно пространство височина 365 см.  Това е свързано с възможността по-късно да израства и на всеки сто години да расте с 165 см. Тази седмица Поповски патентова последното си изобретение: Световна симетрична азбука!

Срещаме се с г-н Поповски, защото има повод да почерпи, но му давам думата сам да се похвали…

– Срещаме се заради факта, че вече тази азбука е получила свидетелство за регистрация на промишлен дизайн. Продукт – графични символи. Притежател – Николай Поповски. Автор – Николай Крумов Поповски. Свидетелство за регистрация на промишлен дизайн от патентно ведомство на Република България.

Никой вече не може да го открадне, нали?

– Автора е един в целият свят, а това съм аз… Топ Преса и Благоевградска ВЕСТ са медиите , която най-бързо прозряха в бъдещето и ефекта, който ще се получи в бъдещото внедряване на тази световна писменост да получи вечни права.Номер регистрация 8628. От тук нататък може да пишете реклами и заглавия, каквото си пожелаете. Моята молба е да присъства част от заглавието написано с новата азбука.

Как се чувствате като човек измислил тази азбука? Другите азбуки са измислени преди векове…

Така е. Трудно е да се каже. Може би още не съм разбрал какво съм създал. Защото да създадеш нова писменост при условието, че това се прави откакто хората са придобили човешки вид и необходимост от комуникации. Оттогава хората мислят как и по какъв начин да направят писмени знаци, чрез които да предават информация от минало в далечно бъдеще…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене