„Пирин“ бе на крачка от сензация, която малцина очакваха

Двубоят в Благоевград започна с лек натиск на гостите, които бяха близо до попадение в 6-ата минута, но Фернандо Каранга пропусна да се разпише с глава от изгодна позиция.

Постепенно „орлетата“ започнаха да поглеждат по-смело към вратата на ЦСКА. В 10-ата минута Хендерсон стреля от дистанция, но Черниаускас внимаваше и с една ръка изби.

След това положение „Пирин“ заиграе значително по-добре от съперника и се настани трайно в неговата половина. В 25-ата минута след бързо изпълнение на фаул отляво, Радослав Кирилов бе оставен непокрит и се наложи Черниаускас да го пресрещне. Крилото на „Пирин“ пусна пас към Преслав Йорданов, който не успя да вкара топката в мрежата на гостите, тъй като стреля в крак на защитник.

Натискът на „орлетата“ даде резултат в 30-ата минута, когато Радослав Кирилов беше изведен зад отбраната на ЦСКА, напредна в наказателното поле на „червените“ и с премерен удар откри резултата.

През втората част ЦСКА пое инициативата и владееше значително повече топката от „Пирин“. „Червените“ обаче трудно стигаха до голови ситуации, въпреки че се бяха настанили трайно в половината на домакините.

В 70-ата минута Тиаги стреля силно по земя от границата на наказателното поле, но Костов блокира шута му. Последва центриране на Жеферсон към Каранга, който стреля с глава, но неточно.

В следващите минути ЦСКА наложи натиск, който даде резултат в 88-ата минута. След центриране от корнер топката попадна във влезлия като резерва Александър Георгиев, който стреля от границата на наказателното поле и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Костов.

В третата минута на добавеното време Георгиев пусна перфектен извеждащ пас към Фернандо Каранга, който бе изпуснат от защитата на „Пирин“. Бразилецът изпревари Костов и с удар покрай него донесе успеха за своя тим.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене