/ Видео / Разтърсваща изповед на един български гражданин, зачукан от съдбата в родната си страна

Сълзите на Маргарит и неговата орисия…

Един български гражданин в разцвета на силите си! Отчаян, измръзнал и гладен! Това е 52-годишният Маргарит Левонов от Петрич! Един мъж, който зъзне в неуютен дом, без ток, без работа и без храна, днес плака пред репортера ни. Плака жално, разтърсващо! Неочаквано тежки удари на съдбата, довели Маргарит до пълен житейски катарзис и ситуация, от която изход няма.

Преди няколко години, животът му се преобръща и от добре живеещ женен мъж, стига до положението, в което е днес – с овехтели дрехи и очи, в които има само нечовешко страдание, самота и потресаваща тъга…

Срещнахме Маргарит на търговската улица в Петрич. Спряхме го, за да го питаме как е?!

„Търся от някой помощ. Искам да работя, искам да си изкарвам парите с работа, независимо каква е тя. Не искам от никой пари. Имам нужда да работя. В момента живея на студено, тока го спряха декември месец и не знам как ще доживея до утрешния ден. Не съм ял от три дни. Живея в общинско жилище и имам добри съседи, които по някога ми дават храна, но през другото време ям каквото намеря и бъркам в кофите, за да не умра от глад. Никога не съм изпадал в подобна ситуация. Не знам към кой да се обърна вече, за да ми дадат работа. Страхувам се да не направя някоя глупост, защото вече не издържам на този „кучешки“ живот, който живея на студено и умиращ от глад.“ – каза Маргарит Левонов, ронейки почти през цялото време сълзи от мъка, болка и дори срам от положението, в което се намира.

Маргарит Левонов е работещ човек, бил е служител на общината по време на управлението на екскмета Вельо Илиев и е бил поддръжка на градинката в гарата. Последната му работа преди около година е била в казан за ракия като помощник и от тогава преживява трудно.

Обръщаме се за пореден път към вас предприемачи, политици, големци! Това е Маргарит, един от избирателите ви, работник с „чисто досие“, помогнете му, той търси работа. Иначе ние знаем как да решим проблема. Ще подадем отново ръка, ще платим тока му, ще му съберем пари, за да оцелее тази зима, но……. Това е временно решение! И той не иска така! Срамува се от подаяния! Маргарит търси работа!

Един български гражданин, изпаднал в беда иска да работи, за да се спаси от „глупостите“, които се въртят в главата му! Защо ли да живея, така?! По -добре е да умра, това си мисли Маргарит! Ужасяващи мисли, заради системата, заради лошотията и заради това, че в кризата, хора на неговата възраст, сякаш са ненужни, изхвърлени зад борда да се борят за оцеляването си, ако разбира се, имат сили за борба – гладни, измършавели и отчаяни. Ех, Българио! Докога ще си мащеха за бедните и родните?! Кой ни доведе до тук, Родино мила?!

А. Георгиева/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене