Седем призови места за ученици от Трето ОУ „Братя Миладинови” – Гоце Делчев в национално състезание

Ученици от III а и III б клас на Трето ОУ постигнаха седем призови места в Националното състезание „Многознайко” – „Аз зная английски”, I кръг. Три първи места заеха учениците от III а клас – с класен ръководител Мария Керина и учител по английски език Ваня Тупарова. Четири трети места заеха учениците от III б – с класен ръководител Емилия Москова и учител по английски език Ваня Тупарова.

Победителите в „Аз зная английски” – I кръг:

Първо място

  1. Александър Каракашев – III а клас;
  2. Иван Пирпиров – III а клас;
  3. Стефан Франгов – III а клас.

Трето място

  1. Весела Илиева – III б клас;
  2. Вяра Запрева – III б клас;
  3. Марина Зайкова – III б клас;
  4. Методи Ушилков – III б клас.

Грамоти за достойно представяне получиха и много други ученици от училището.

По същото време куриерска фирма изненада ръководителите на клуб “Пирински стражи”, с доставка – бяха получени наградите от Националния фейсбук конкурс “Аз и планината” – за второ място.
За клуба, един от ръководителите – Александър Халачев спечели оборудвана аптечка, предназначена за походи и паракорд гривна от “Where is my paracord”. Също така, той ще участва в професионално обучение в столицата на тема: “Основна първа помощ”, осигурено от “Академия Първа Помощ” – София.
“По-добре е да имаме необходимите пособия в планината, отколкото да липсват в раниците ни. Дано не се налага да ги използваме” – коментирахаСлавка Жостова, Лозана Грозданова и Александър Халачев – ръководители на единствения официално открит училищен туристически клуб в община Гоце Делчев.

/hronika-bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене