„Беласица“(Петрич) не успя да поднесе пълна изненада срещу ЦСКА 1948. Футболист от Разлог влезе в историята на „червените“ – бележи първото им попадение в Трета лига

Така двата отбора стартираха с хикс шампионата в югозападната Трета лига след 1:1

На стадиона в „Драгалевци“ играчите на Валентин Илиев стъпиха накриво срещу Беласица (Петрич). Още в третата минута Любомир Танев препарира Сайков с гол от над 20 метра, като даде аванс на гостите.

Последваха силни минути на „комитите“, които само за 3 минути – от 26-та до 29-та минута накараха съперниковите футболисти на 5 пъти избиха топката в корнер. В 38-ма минута Марти Таушанов надбяга Кирил Котев, но пусна дълго топката си, при което не можа да огорчи вратаря Сайков. Две минути по-късно отново той бе изведен отдясно в наказателното поле на домакините, и отново с дълъг пас не успя да покачи резултата. Единствената опасност за отбора на „Беласица“ бе в 32-ра минута, когато Спас Спасов се възползва от колективна грешка на защитата на гостите, но вратарят Благой Стоянов охлади надеждите му за попадение. До края на първата част на срещата пропуски направиха Тодор Кръстев за „Беласица“ и Николай Хаджиниколов за „ЦСКА-1948“.
В 59-ата минута Николай Хаджиниколов изравни с глава от един метър, след като Гущеров проби отляво, а Костадин Хазуров игра с глава. Попадението бе първо в историята на „червените“ в третото ниво на родния футбол.

В оставащите минути до края имаше само един отбор на терена, който търсеше победата на всяка цена, и това бе този на домакините. Първо попадението на Костадин Хазуров в 66-ата минута бе отменено поради засада. Нещо, което не се хареса на Вальо Илиев, който потърси обяснение от реферите. Последва невероятен пропуск с глава на родения в Гоце Делчев нападател, а след това Маринов пропусна от няколко метра да донесе победата на ЦСКА 1948.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене