Компютърни спецове възстановяват записите от камерите пред спешното в Благоевград, за да се разкрие истината за смъртта на подп. Пацов

Разследващите внезапната смърт на подп. Пламен Пацов иззеха магнитния носител от камерите за видеонаблюдение пред спешно отделение на МБАЛ – Благоевград. Компютърните специалисти имат възможност да възстановят записите, които са важни, за да се установи времето на влизане и излизане от сградата както на подп. Пламен Пацов и придружаващия го стажант Станимир Ацев, така и движението на лекари и медицински лица.

Припомняме, че първоначалният преглед на записите показа, че се негодни за изследване, което обаче едва ли ще бъде пречка, тъй като прокуратурата разполага и с други способи за разкриване на обективната истина. Заради разминаване в твърденията при разпитите на свидетелите ще се предриемат очни ставки, за да се изчистят противоречията.

На този етап досъдебното производство, което бе образувано в Районна прокуратура след внезапната кончина на 43-годишния военен, е срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 122 от Наказателния кодекс – причиняване на смърт по непредпазливост, за което се предвижда лишаване от свобода до 5 години. Не е изключено обвинението да бъде преквалифицирано и в по-тежко по чл. 123 от НК, където наказанието е по-високо – от 1 до 6 години затвор, и тогава случаят ще бъде поет от Окръжна прокуратура.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене