Кърваво меле в Югпзапада! Мъж преби с бухалка приятел по чашка

Благоевградчанин, пребил приятел след пиянски скандал, бе осъден на пробация. 45-годишният Костадин Бекяров се призна за виновен за конфликт с 39-годишния Светослав Христов, станал на ул. „Ташко Малев”. След солидно изпито количество алкохол двамата се спречкали и след размяна на обиди и псувни се стигнало до сбиване. При мелето К. Бекяров обсипал с ритници и юмруци опонента си, след което грабнал дървена бухалка и започнал да го налага по тялото.

В резултат на жестоката разправа Св. Христов е приет в болница с 4 счупени ребра, което довело до трайно затруднение на придвижването му за около 2 месеца. Пострадалият имал и проблем с дишането заради въздуха в плевралната кухина, което застрашило живота му, макар и временно.

Побойникът е обвинен за причиняване на средна телесна повреда при пряк умисъл и му е определена мярка за неотклонение парична гаранция от 500 лв. Той се разкаял за стореното и признал вината си. След приключване на разследването, тъй като е с чисто съдебно минало, успя да постигне споразумение с прокуратурата за пробационно наказание. В продължение на 1 година и 4 месеца ще се подписва пред пробационен служител два пъти седмично и ще слуша нравоучителни беседи.

Присъдата влезе в сила веднага след като споразумението бе одобрено от съда.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене