49-г. велосипедист загина в катастрофа след успешна операция на тумор

55276-632x35849-годишният велосипедист Богомил Славчов Николов от кюстендилското село Жабокрът почина на пътя, след като бе блъснат от лек автомобил „Фолксваген Пасат“ между село Ябълково и Кюстендил. Инцидентът станал около 19.30 в събота.

„Не знам къде е отивал Богомил, може да е решил да отиде на гости на сестра си, която е омъжена и живее в село Върташево”, разказа кметицата на селото Десислава Стоянова. В събота сутринта тя за последно разговаряла с Богомил.

„Боге от много години е без работа, за по няколко месеца го назначаваха по различни програми да помага в кметството, но от средата на миналия месец е освободен, защото му откриха тумор на мозъка”, сподели селската управничка.

На 20 ноември Богомил е изписан от „Пирогов“ след успешна операция и се прибрал в дома си, чувствал се много добре, обикалял селото и често се возел с колелото си.

Богомил беше строител по професия, допреди няколко години работеше във фирма „Вия Апия”, но след фалирането на фирмата остана без препитание, беше на борсата, разказват хората в с. Жабокрът. През лятото и есента се хващал да помага в зеленчуковите градини, сортирал картофи, помагал в прибирането на реколтата.

Николов е бил ерген, има брат в София и сестра във Върташево, които му помагали с каквото можели.

„Брат му и снахата се грижеха за него, докато беше в столицата на операция, след това го докараха в селото, напълниха му хладилника и лекарствата му бяха купили”, коментират хората в селото.

Това е вторият трагичен инцидент с блъснат велосипедист на отсечката между Ябълково и Кюстендил за последните два-три месеца.

По случая е образуване дознание, което ще изясни обстоятелствата около тежкото пътнотранспортно произшествие, завършило със смърт.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене