Слънчево и топло в Югозапада, гръмотевици и градушки в Северозападна България

Днес през по-голямата част от деня и над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. След пладне и вечерта над Северозападна България ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще паднат интензивни валежи, придружени със силни гръмотевични бури и градушки. Ще духа умерен и временно силен в западната половина от страната запад-северозападен, а в източната – изток-североизточен вятър. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 32° и 37°, в крайните югозападни райони до 39°.

През предстоящата нощ в Северозападна и Централна България интензивните валежи, гръмотевичните бури и градушките ще продължат. На места валежите ще са значителни с количества 20-35 л/кв.м , в отделни райони от Северна България около и над 50 л/кв.м.

Привечер валежи ще обхванат и Югозападна България.

 За Гоце Делчев  максималната температура днес ще е 38°, а минималната 24°,

Благоевград 35°/21°,

Банско 35°/22°,

Разлог 36°/23°,

Дупница 34°/20°,

Кюстендил 32°/19°,

Перник 32°/20°,

Сандански 39°/27°,

Петрич 39°/27°

Атмосферното налягане e малко по-ниско от средното за юли – ще се понижава.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд и привечер над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места ще превали и прегърми. В западните райони от Стара планина валежите ще са интензивни, значителни по количество, ще има и градушки. Ще духа умерен и временно силен изток-югоизточен, а по-високите части – силен до бурен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра – около 22°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен и временно силен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 25-28°. Температурата на морската вода е 21° край Шабла, 25° край Варна, 28° край Бургас и 23° край Ахтопол. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене