Свои не искат свои! В ромските махали на региона никой не иска събратя от „Кремиковци”

фсдфсдфШест микробуса и десетина каруци с роми от гърменския квартал „Кремиковци“ в късния следобед вчера направиха неуспешен опит да се настанят в ромския квартал на Сатовча, чиито жители се надигнаха и ги изгониха за отрицателно време пиие сайта ИНФОМРЕЖА.

Сатовчанските роми не само, че прокудиха неканените си гости, но и веднага уведомиха полицията с молба за съдействие униформените да им помогнат с пропъжданео както от квартала, така и от селото на дошлите с микробуси и каруци бягащи цигани след размириците в добилия скандална известност в цялата държава гърменски  ромски квартал „Кремиковци”.

Роми и полицаи от Сатовча са се справили набързо с пришълците, като им показали пътя, след което бил уведомен и кметът на общината Арбен Мименов, който потвърди написоното от ИНФОМРЕЖА  и пред Топ Преса.

Във всички села на територията на четирите общини Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча местни жители, полицаи и кметова са буквално в бойна готовност да реагират светкавично за изгонването на кремиковските роми в случай, че решат да се самонастанят.

Днес  ще бъдат проверени всички възможни места в сатовчанския балкан, където има вероятност да бъдат настанени катуните на избягалите от Гърмен роми.

Запознати с бързата евакуация в „Кремиковци” коментираха, че в квартала са останали само няколко семейства с редовни адресни регистрации и законно построени къщи.

Въпреки напускането на ромите, квартал „Кремиковци“ е под полицейска и жандармерийска охрана.

Монтирани са вече четири камери за видеонаблюдение, като такива има на входа за ромския квартал и на входовете за Гърмен.

Продължават и проверките за незаконното строителство в Гърменско и „Кремиковци“. Както и мирните протести, които ще продлжат до 2 юни, когато изтича срокът на улмитамума на протестиращите за справянето на общината и държавата с ромския проблем в „Кремиковци“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене