Мария Пашалиева, регионален мениджър на Сити Кеш: Освен финансови консултанти често ставаме и част от семействата, живота и проблемите на нашите клиенти

Едно интервю на Веселин СТАМЕНОВ

– Бихте ли се пред­ставила на нашите чи­татели?

– Казвам се Мария Пашалиева, на 39 го­дини, от град Гоце Делчев.

– Защо избрахте точно тази професия?

– Моят професионален път е в областта на търговията. Избрах финансовата сфера, защото мисля, че се разви­ва доста бързо и изключи­телно динамично. Много от вас си мислят, че хората, ра­ботещи в тази сфера, стоят зад едно бюро, пред един ком­пютър и пишат цифри, но далеч не е така. Ние всички, които работим в тази сфера, сме ам­бициозни, хора, които харесват промяната, мотивирани и изпълнени с енергия и въодушевени от несигурност. Защото всяко едно ново начинание, всеки бизнес крие риска на неси­гурност. Интересът към бър­зите кредити расте, тъй като доходите се свиват до ми­

 нимум на ниско платените кредитополучатели, заради икономическата криза. Бър­зите кредити се използват предимно към откликване на текущи нужди – плащане на сметки, лечение, битови нужди. Като цяло бързи­те кредити и банковите са сходни продукти с разлика­та, че банковите са с трома­ва процедура и са насочени към предлагането на дълго­срочни продукти. А при нас – бързите кредити, всичко става в рамките на работния ден, без доказване на дохо­ди и най-вече предлагаме краткосрочно управление на кредитния риск.

– Какво е Вашето вижда­не – хората лесно ли взимат решение да теглят бърз кре­дит?

– Много хора се притесня­ват да вземат бърз кредит, защото са скъпи. Но не е точно така. Те сами се убеж­дават в това, на чаша кафе и приятен разговор в нашите офиси.

Моят съвет към хората, които се притесняват да взи­мат кредити: не прибяг­вайте да теглите кредит импулсивно и лекомис­лено, не теглете кредит, които не сте сигурни, че може да покриете. Раз­мерът на вноските и сро­ковете трябва да бъдат съобразени с вашите възможности и така ще бъдете спокойни. Тегле­те краткосрочни креди­ти.

Това, което е невидимо за нашата работа, че ос­вен финансови консул­танти, много пъти става­ме част от семействата, живота и проблемите на нашите клиенти. Всеки един клиент е много спе­циален за нас, обгриж­ваме ги с внимание и им даваме най-добрата фи­нансова консултация.

– Кои са трудните мо­менти във Вашата рабо­та?

– Най-трудните момен­ти в нашата работа са то­гава, когато клиентът се е поддал на емоционал­ното си състояние, пре­небрегнал нашите съве­ти, усвоява кредит, които не може да обслужва. Тогава се сблъскваме с въпроса как да накара­ме клиента да промени мнението си и да започ­не да плаща. На всички нас, служителите, това ни коства много усилие, търпение, по­стоянство и към всеки един индивидуален подход.

– А най-положителните?

– Най-удовлетворяващи­те моменти са когато поло­жените усилия доведат до очаквания успех. Щастлива съм, като видя усмихнатите лица, очи, изпълнени с ра­дост и благодарност на на­шите клиенти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене