Седмокласникът Иван Кирев от ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев с членство във ф. ”Димитър Бербатов”

математик

Седмокласникът Иван Кирев от ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев за втора поредна година получи престижно признание за своите феноменални  постижения. Младият математик от елитното неврокопско школо отново спечели членско място в клуб „Успелите деца на България 2013“ на фондация „Димитър Бербатов”.

Иван Кирев заслужи мястото си в авторитетната класация с високите си постижения на различни национални и международни състезания. Последното престижно класиране за седмокласника е отпреди дни, след като спечели и 5-о място в проведените в гр. Русе традиционни Пролетни  математически състезания.

Надпреварата бе за ученици от IV до VIII клас. В нея взеха участие общо 117 ученици от цялата страна, а той се класира на престижното 5-о място и получи грамота за достойното си представяне.

Това бе поредната изява на седмокласникът след първите му места в регионалното класиране за Благоевград при връстниците си в ХХІІ национален математически турнир „Черноризец Храбър”, ХХІІ национален математически турнир „Иван Салабашев” и математическо състезание „Европейско кенгуру“.

Освен в матемаката  Иван Кирев бе най-добър в област „Геометрия” в група VІ-VІІ клас на ІV български фестивал на младите математици в Созопол, който се провежда под формата на т.нар. математически боеве, в които са важни не само решенията на задачите, но и тяхната защита и обяснение.

За постиженията си Иван Кирев бе отличен и със специална почетна значка на ПМГ „Яне Сандански” и почетна грамота на община Гоце Делчев – за принос в популяризирането на общината.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене