Слънце и облаци през днешния ден

слънце-облаци

Обилни валежи започват през нощта

Преди обяд над страната ще бъде слънчево, но около и след обяд над Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места до вечерта ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони с гръмотевици. Максималните температури ще са високи – между 20° и 25°, в София – около 20°. Вятърът от северозапад ще се усили, по-съществено в Дунавската равнина и през нощта през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Облачността и на изток ще се увеличи, валежи ще има на много места, в отделни райони интензивни и с гръмотевици.

За Благоевград максималната температура днес ще е 22°, а минималната 5°, за Банско 22°/6°, Разлог 22°/7°, Дупница 21°/8°, Кюстендил 21°/4°, Перник 22°/5°, Гоце Делчев 24°/8°, Сандански 26°/10° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 24°, а минималните до 8°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане в сутрешните часове е малко по-високо от средното за месец април. През деня ще се понижава, но вечерта ще започне повишение.

Преди обяд над планините ще е предимно слънчево, но около и след пладне облачността ще се увеличи, ще бъде купесто-дъждовна и на места в планинските масиви от западната половина на страната ще превали, възможно е да прегърми. Вятърът ще е от запад-северозапад – умерен. Максималните температури ще са все още високи – на 1200 метра дневната ще достигне 13°, на 2000 метра – около 5°, но вечерта с усилването на вятъра от северозапад, бързо ще застудее.

Над Черноморието през деня ще се задържи слънчево. Вятърът ще бъде от юг-югоизток, предимно слаб. Максимални температури – от 15° до 20°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене