Общинските съветници от ПП ГЕРБ в Гоце Делчев са против предложението на кмета Владимир Москов

лафка

Групата на общинските съветници от ПП ГЕРБ в Гоце Делчев е против предложението на кмета Владимир Москов за предоставянето на общински терени за продажба на цигари, печатни издания и дребни пакетирани стоки.

„Критериите, които са обявени от общинската администрация за провеждането на публично оповестените конкурси за отдаването под наем на терени публична общинска собственост за поставянето на 12 преместваеми обекта в общината, са в услуга на една корпорация, която вече е навлязла в редица градове в България с “Лафка”, категорични са общинските съветници от ГЕРБ в Гоце Делчев.

Срещу искането на кмета Москов вече са се обявили и от Сдружението на търговците на дребно в Гоце Делчев. Представители на сдружението се срещнаха с общинските съветници на ГЕРБ и поискаха от тях съдействие да се стопира предложението на градоначалника.

Те са категорични, че допускането на една единствена верига ще унищожи бизнеса им и десетки семейства ще останат без препитание.

Над 120 малки и средни фирми от общината са се подписали под искането на Сдружението на търговците на дребно да се спре провеждането на конкурсите за наем и да се запазят възможностите за оцеляване на малкия бизнес в Гоце Делчев.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене