Пускат парите за тютюн по сметките на производителите

Отстранен е проблемът в системата на Разплащателната агенция

Държавен фонд „Земеделие“ стартира днес изплащането на необвързаната с производството схема за Преходна национална помощ за тютюн. До края на седмицата 90 млн. лева ще бъдат изплатени на тютюнопроизводителите в страната. Това съобщи за „Агрозона“ Цветан Филев, председател на НАТ-2010 и председател на европейската организация на тютюнопроизводителите UNITAB.

По предварителни данни помощта трябваше да бъдат изплатена на земеделските производители до миналия петък. Причината за забавянето е срив в системата за разплащане, обясни Цветан Филев, който е провел вече разговор по въпроса с директора на ДФЗ Живко Живков. Въпреки това помощта идва с месец по-рано в сравнение с миналата година.

Селските стопани очакват средствата, за да продължат разсаждането и обработката на открито – окопаване, пръскане с препарати и др.

ВАЖНО

Само пет дни остават до крайния срок за регистрация на тютюнопроизводителите, след като Министерство на земеделието и храните удължи с един месец, до 30 април, срока за регистрация на производителите на тютюн.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене