Драма в БСП – Благоевград! 70 гласа спасиха депутатското място на Бошкилов, Г. Янчева щеше да го отвее с преференциите

Независимо от неписаната договорка в БСП Благоевград да се работи за партията и листата, така както бе определена, Гергана Янчева работи за себе си и партията, разчитайки на преференции, така тя спечели със 70 гласа по малко от Бошкилов, за когото до късно снощи не се знаеше дали влиза в 44-тия парламент.
Днес стана ясно, че разликата е минимална, но в полза на Бошкилов, така, че той е втория депутат от БСП за област Благоевград. Оказа се, че отново в столетницата е имало удари под пояса на новия лидер Бошкилов, нанесени от добре познати динозаври в партията, които са работили за преференциите на Янчева.
Третият е отличник в преференциите в Гоце Делчев и това е Богдан Боцев, който спечели 6 000 гласа от съгражданите си. В същото време резултатът на БСП и ГЕРБ в града е изключително близък, разликата е около 100 гласа в полза на червените. Това бе отчетено като победа на ГЕРБ и лидера Д. Гамишев, който не успя да се класира за парламента, но пък направи брилянтен партиен резултат. Така, че в крайна сметка депутатите от БСП са трима, от които един от Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене