Депутат от Рибново в 44 Народно събрание?

Рибново може и да има свой народен представител в следващото Народно събрание. Става въпрос за Али Авдиков, който е родом от гърменското село.

Младият мъж прави сериозен преференциален вот, не само заради подкрепа от своите съмишленици, но вероятно и заради синдрома на съвпадението 9/9. Той бе под номер 9 в депутатската листа на ДПС в Благоевградска област, а номерът на бюлетината на Движението бе деветка.

Авдиков събира най-голям преференциален вот в родното си село – там 419 души изрично са посочили, че го подкрепят. Солидно преференциално присъствие има и в гоцеделчевското село Буково, както и във всички населени места в община Гърмен.

„Все още не съм пресмятал точния брой на преференциалната подкрепа за мен. Дали ще стана депутат ще реши партийната централа на ДПС“, коментира Али Авдиков за ИлинденПрес.

Почти сигурно е, че ДПС ще вземе два мандата в Пиринско. Ако водачът на листата Делян Пеевски избере да влезе в парламента от Пазарджик, той ще отстъпи своето място на следващия. Така в 44 Народно събрание ще влязат Елхан Кълков и Сабрие Сапунджиева. Не е невъзможно обаче да бъде зачетено преференциалното доверие към Али Авдиков и село Рибново да има свой представител в следващия парламент.

На вчерашните избори в гърменското село Рибново за ДПС са гласували 655 избиратели. Сериозен резултат тук отчита и проектът на Лютви Местан – ДОСТ в Рибново събира 468 гласа в своя подкрепа. 160 души пък са дали гласа си за ГЕРБ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене