Богдан Боцев: Възраждане на икономиката и въвеждане на професионално образование са сред основните ни цели

Среща с представителите на бизнеса и неправителствените организации проведе кандидатът за народен представител от „БСП за България“ Богдан Боцев. Пред тях, той представи основните приоритети в програмата на левицата в областта на икономиката.

„Нашата първа цел е възраждане на икономиката. В момента държавата разчита само на кредити и еврофондове и по този начин отчитаме растеж“, обясни Богдан Боцев.

„БСП за България“ предлага създаването на фонд „Индустрия“ с първоначален капитал 500 млн. лв. за финансиране на предприятия изпълняващи определени критерии, като създаване на определен брой работни места, наемане на млади специалисти, изработена десетгодишна стратегия за развитие.

„Целта е във всяка област да има поне по едно структуроопределящо предприятие, което да осигурява работа на други предприятия от малкия и среден бизнес“, уточни Богдан Боцев.

Той допълни също, че важни стъпки, които трябва да се направят за да се подпомогне бизнеса са също: облекчаване на административното обслужване, редуциране на лицензионните и разрешителни режими, законово ограничаване на нелоялните търговски практики на големите търговски вериги към българските производители.

„Втората важна цел в нашата програма е образованието, като се наблегне са професионалното образование, което да осигури специалисти за предприятията по региони“, обясни пред присъстващите Богдан Боцев.

Той бе категоричен, че икономиката и образованието са двете направления, които могат да се окажат решаващи за излизане на държавата от дълговата спирала, в която е в момента. Той подчерта също, че в програмата на „БСП за България“ не се предвижда завишаване на данъците. Средствата, които ще са нужни за реализирането на заложената социална политика, ще дойдат от по-добрата събираемост на публичните приходи и борбата с контрабандата.

На свой ред, представителите на бизнеса отправиха към кандидата за народен представител и своите препоръки. Едната от тях е да бъдат намерени стратегически инвеститори, които да осигурят заетост и доходи. Бизнесът в Гоце Делчев призова също да бъде премахнат данък „Уикенд“ и да се създаде антимонополен закон.

„Радвам се, че млад човек като Богдан Боцев ще бъде наш представител в парламента, защото той е икономист и е наясно с нещата, които трябва да се направят“, призна един от присъстващите на срещата.

„Смятам, че ако успеем да реализираме мерките заложени в нашата програма, нещата в страната ни ще тръгнат добре и промяната ще бъде усетена от всички“, категоричен бе Богдан Боцев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене