Помните ли ексдепутата Орфей Дуевски! Вижте какво направи неговата дъщеря

Дъщерята на ексдепутата д-р Орфей Дуевски и д-р Костадинка Дуевска – Снежина, се класира на полуфиналите в състезание за иновативни бизнес идеи в Англия, организирано от академичната общност. Младата петричанка живее в Лондон, където се дипломира като музикален продуцент, като самата тя свири и пее като солист и вокал в рок групи като „No frameS” и „ Her Gun”. Извън музиката тя се увлича и от информационни технологии и когато научила за конкурса, видяла шанс да реализира идеята си – онлайн платформа за дарения, която е максимално достъпна, сигурна и надеждна, за да стимулира лондончани да дават пари за благотворителност и общественополезни каузи.

„През последните години проучвам различни неправителствени организации, които се занимават с опазване на околната среда, човешките права, образование и т.н. Оказа се, че повече от всякога хората даряват пари на такива организации, и все пак в град като Лондон 50% от хората са скептично настроени към даряване на пари. Така се зароди моята идея за онлайн платформата за дарения. Създадох екип, в който работя с момиче от Норвегия, която е работила с „Доктори без граници”, и се надявам в бъдеще да подсигуря работа за българи с опит в информационните технологии“, планира 23-годишната петричанка.

Даряването ще става с едно кликване през приложението за телефони посредством дебитни карти или онлайн разплащателната платформа, като потребителите ще имат информация къде и как се изразходват парите им.

„Приложението ще предоставим само на проверени неправителствени организации, в чийто маркетинг възнамеряваме да инвестираме”, добавя младата петричанка, която се надява идеята й да бъде забелязана, като за целта направи клип, който вече се върти в социалните мрежи.

Снежина Дуевска има вече една успешна реализация в рамките на университетската програма „Еразъм+”. Тя беше сред инициаторите на така нареченото „работно ателие на културите”, в което бяха включени бежанци и социално слаби младежи от Петрич, Гърция и Германия. Основна цел на проекта беше да покаже, че художествените и артистични занимания между младежи се отразяват положително на интеграцията на малцинствата и изявата на тяхната креативност.

Освен че изкуството ражда диалог и свързва различните нации, посредством него се преодоляват културни и социални различия, убедена е Снежина Дуевска.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене