Ваня Маникатева, зам.-председател на БСП Благоевград: БСП се подмладява и променя всеки ден!

Ваня Маникатева е родена на 14.01.1992 г. Завършила е Езикова гимназия „Академик Людмил Стоянов“ с немски и английски език в Благоевград и има степен „Бакалавър“ по специалността „Туризъм“ в Югозападен университет „Неофит Рилски“. В момента следва магистратура отново в ЮЗУ – Международен туризъм. Работи като местен сътрудник към Делегацията на европейските социалисти в Европейския парламент. В момента е заместник-председател на БСП в Благоевград. Член е на Националния съвет на БСП и е областен координатор на Младежкото обединение за Благоевград.

Здравей, Ванче,  честит рожден ден на патерици. На 14-ти януари навърши 25 години. Как се чувстваш на четвърт век? Разбрах, че в събота сте чествали заедно с Младежкото обединение на БСП?

– Здравей и благодаря. На 25 се чувствам страхотно, дано да е началото на една прекрасна година за мен, за Благеовград и за младите хора като цяло. Да, МО на БСП Благоевград ме изненада за рождения ден с прекрасен подарък, и най-важното, много приятни и ползотворни моменти заедно. На 14 януари проведохме първото си събрание за 2017 година, в което отчетохме дейността си за изминалите президентски избори, обсъдихме промените в устава на БСП и направихме своите номинации за Народни представители. Приехме план за работа за 2017 година, чийто фокус е съсредоточен изцяло върху предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Ти също получи номинация за народен представител. Това един от подаръците за рождения ден ли беше?

– Да, ! Искрено благодаря на младежите от БСП Благоевград, че  оценяват толкова високо качествата ми лидер, щом поставиха името ми редом до председателя на партията Корнелия Нинова, областният и общински председател на БСП  – Николай Бошкилов и бившия младежки лидер и общинския съветник – Антон Асиски.

Предполагам, че често ти задават въпроса “Защо БСП?” . Това е един интересен  въпрос, тъй като ти си млад човек. Повечето хора свързват Българската социалистическа партия с възрастни хора, с баби и дядовци.

– Знаеш  ли, винаги съм си мислела, че отговорът на този въпрос  е съвсем лесен и прост. Но не е така, тъй като той е съвкупност от множество последователни идеи и отговори. Да избереш БСП, първо трябва  да го усещаш  силно отляво , където е сърцето. Това беше и водещата причина за мен, защото дълбоко в сърцето си винаги съм знаела, че съм социалист, винаги съм отстоявала социалната и лява идея. Избрах Българската Социалистическа Партия, защото тя е постоянна институция, алтернатива на това, което виждаме днес и не харесваме…

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене