Владимир Москов: И през 2017 година продължаваме облагородяването и обновяването на Гоце Делчев

ОЧАКВАЙТЕ ВИДЕО ОТ СРЕЩАТА САМО В toppresa.com

Над 7 милиона лева са осигурени за обновяване на западния квартал на град Гоце Делчев, между реките Делчовска и Градска, съобщи на пресконференция днес кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, на която градоначалникът направи кратък отчет за свършеното през изминалата 2016 година.

Ремонтните дейности в западната част от града ще започнат още през пролетта с подмяна на водопроводната мрежа. Тази инвестиция е на стойност 1 540 000 лева, а средства са осигурени от Министерството на околната среда и водите, за което Община Гоце Делчев вече има подписан договор. Подмяната на етернитовите тръби ще осигури още по-добро водоснабдяване на града, защото през улица „Пирин“, например, минават основни водоснабдителни системи, посочи кметът Москов.

След това в края на лятото ще започне и цялостното благоустрояване на квартала, за което са осигурени средства по европейска програма на стойност 5,6 милиона лева, за което също има подписан договор за финансиране с МРРБ, заяви още Владимир Москов.

Очаква се в рамките на пролет-лято 2017 година голяма част от предвидените в проекта 30 улици да бъдат асфалтирани с подменени тротоари и облагородени зелени площи, а те са следните: „Полковник Дрангов”, „Арда”, „Марица”, Тунджа”, „Пирин”, „Екзарх Йосиф”, „Цариброд”, „Калоян”, „Братя Миладинови”, „Неофит Бозвели”, „Христо Матов”, „Патриарх Евтимий”, „Екзарх Антим І”, „Бузлуджа”, „Драгоман“„Иларион Макариополски”, „Христо Силянов”, „Преспа”, „Вихрен”, „Враня”, „Пирот”, „Ниш”, „Гьорче Петров”, „Кичево”, „Дебър”, „Стефан Захариев”, „Атанас Дуков”, „Кръстьо Сарафов”, „Атанас Свещаров” и „Прилеп”.

През  настоящата  2017 година ще бъде извършено саниране и на още няколко детски градини в града, както и ще бъде направено цялостното обновяване и модернизиране на „Домът на културата“, заяви  метът на община Гоце Делчев на първата си пресконференция за новата 2017 година.

Той благодари на всички фирми, осигуряващи работа на хората от града и общината, както и благодари на всички отговорни и съвестни жители и собственици на фирми и магазани за своевременното почистване на снега пред домовете, търговските обекти и фирмите.

„Не мога да кажа, че ситуцията относно обстановката в града и общината е затруднена, обстановката е зимна, извършва се денонощно почистване на централните и входни артерии в града и селата, почистват се и улиците в крайните квартали“, коментира кметът Москов.

На днешната пресконференция присъстваха и тримата заместник-кметове на Гоце Делчев, а именно Валери Сарандев, Богдан Боцев и Саид Иброщ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене