Хераклея Синтика затрупан със сняг, пътят до музея на открито е непроходим

Валентин ГЕРЧЕВ
Музея на открито Хераклея Синтика в близост до село Рупите е затрупан със сняг. Това алармира кметът на селото Георги Атанасов. Въпреки че той е консервиран, има вероятност хоросанът, с който е покрит, да поддаде от минусовите температури. Пътят, водещ до музея, също е непроходим, предупреди още управникът на селото. Той апелира туристите, които възнамеряват да посетят историческата забележителност, да са внимателни при шофиране.
Опасен е пътят и до храма на Ванга в местността Рупите. До там се стига по непочистен от снега път, поясни кметът на с. Рупите Атанасов.
Петрич е скован в преспи от три дни. И в момента вали сняг. Такава тежка зимна обстановка петричани не помнят от много години. Вследствие на ниските температури водопроводните тръби на повечето домакинства са замръзнали. Това води до липсата на питейна вода.
Подобно е положението и в населените места на община Петрич. Заради преразход на вода поради това, че чешмите се оставят денонощно да текат, има недостиг на вода в петричките села Марикостиново, Дрангово, Тополница и Яворница. В подгорското село има над 500 чешми, от които водата не е спирана, откакто е започнал снеговалежът, призна кметът му Стефан Вангелов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене