Този четвъртък жителите на Кресна излизат на протест, блокират Е-79

Този четвъртък жителите на община Кресна ще блокират главен път Е-79, за да напомнят на държавата, че трябва да се вземат мерки за обезопасяване на шосето в района и ограничаване на тежките катастрофи.

Точно 12 часа стотици местни хора ще се съберат на протестен митинг в центъра на града срещу честите катастрофи и безхаберието на компетентните институции. Планира се платното да бъде затворено и в двете посоки.

„Искаме управниците да изпълнят поетия преди година и половина ангажимент за решаването на проблема с катастрофите на територията на нашата община”, заяви общинският съветник Петър Петров, който е член на Инициативния комитет.

Повод за народното недоволство стана поредната тежка катастрофа от миналия четвъртък, когато на пешеходна пътека товарен автомобил помете бившия директор на горското стопанство Симеон Юручки. Мъжът получи черепно-мозъчна травма и все още е в столична клиника.

Само преди два месеца в района загина 35-годишният Васил Христов. През март 2015 година пък двама мъже загубиха живота си при челен сблъсък на автомобили в Кресна.

Преди време жителите на общината събраха 1760 подписа, които изпратиха до Министерски съвет, Народното събрание и президента с искане за бързи и адекватни мерки срещу катастрофите в района.

До днес обаче нито една институция не е направила нищо по въпроса.

Днес хората продължават да настояват да се ограничи скоростта с видеокамери и изкуствени неравности, да има нови табели и светофари.

Петър Петров е категоричен, че хората в Кресна няма да приемат оправдания за липса на пари и законови промени.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене