Любен Ефтимов: Настоявам за уволнението на Вангелия Иванова като директор на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ Благоевград

С Топ Преса се свърза Любен Евтимов, поредната жертва на Вангелия Иванова. Евтимов, решил да се свърже с нас, след публикацията в миналият брой. От страниците ни той призовава хората от югозапада да не се страхуват, да излязат на светло и да покажат с документи, че са били глобени неправомерно.

Г-н Евтимов представете се на нашите читатели и кажете защо искахте среща с Топ Преса?
– Здравейте, казвам се Любен Ефтимов от Благоевград. Живея на улица „Покровнишко шосе“ №37. Бях посетен от Басейнова дирекция с цел – глоба. Те не дойдоха на проверка, а дойдоха с една едничката цел, да ме глобят. Те не се интересуваха от нищо друго, освен глобата. Наказание, което си бяха решили предварително да направят на един невинен човек.

Защо?
– Защото имам един бунар. Бунар, който е регистриран още през 2006 година. Аз съм земеделски производител и имам 18 декара земя, която се обработва по договор. На това място работя от 15 години, за това направих и този бунар. Идват на проверка… незнам естествено кой и защо ги праща, но идват и казват, че имат сигнал, че водата е текла. Еми, ще тече разбира се, аз отглеждам лозови пръчки, а те в същото време ме наказват. Аз съм големия престъпник и голямата причина е, че имам бунар и за това трябва да бъда наказан. Знаете ли, че в Гърция има 1 000 пръскачки… Ние в България нямаме нито една, за това няма да има земеделие от такива, като тези от Басейнова дирекция.

Каква е сумата, която ви наложиха като глоба?
– 2 000 лв. Ама те незнаят 2 000 лева как се изкарват и как от земеделска продукция се правят чисти пари с които човек да живее.

Вие още не се платили тази глоба, нали?
– Не съм и никога няма да се съглася с това, че съм виновен. Водих дело в Окръжен съд, делото бе потупано набързо… Не ми дадоха и да се изкажа, не ми дадоха по никакъв начин да се защитя. На делото беше някаква млада съдиика от петричко, която беше повикана само, за да приеме че сме наказани и това е, край… По-интересното е, че не ми се даде думата, иначе говориха и юристката и тази която направи акта и помощничката ѝ… Всички те се изказаха без никой да поиска да чуе и моето мнение. Втората инстанция беше Административен съд, за един час претупаха 10 дела, само за да вземат парите и да се каже, че е имало някакви дела. Исках да се изкажа, но г-жа Мадолева от Белица не ми даде думата. Всичко е така направено, за да ни глобяват и тормозят, а ако помислят малко ще разберат… Тая вода от къде идва… От бунара и къде отива, нали пак в земята… Нито автомивка имам, нито някакво производство, където да се разхищава водата, нито пресявам пясък за злато. Какво съм сбъркал? Какъв им е проблема? Тия хора имат ли акъл? Искат България пустиня да стане… то на там е тръгнало. Умните хора по света от пустиня правят плодородни почви, ние обратно… Какво постигат с това, че ни глобяват? Ще ни принудят да спрем да работим…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене