Бизнесмен затъна до гуша! Продават автопарка му заради дългове

Автомобили на пернишкия бизнесмен Стойнe Николов са предложени на търг заради непогасени кредити. На тезгяха са извадени товарен автомобил „Ивеко“, чиято първоначална тръжна цена е 10 275 лв., бус „Ситроен Джъмпер“ – 9000 лв., и бус „Ивеко Дейли“ – 11 625 лв. Общата стойност на движимото имущество е 30 900 лв.

Това е поредният търг за продажба собственост на Николов. Негови помещения на улица „Търговска“ срещу Съдебната палата в Перник бяха обявени за публична продан за 399 375 лв. Продажбата се извършва заради неизплащана ипотека на имота към друга банка. Търговете на автомобилите са насрочени до 2 февруари.

Стойне Николов е сред най-известните бизнесмени в Пернишко от първите години на прехода, започнал е с бизнес с вторични суровини. Негова собственост беше сграда на улица „Търговска“, където се помещаваше един от местните вестници, в който той имаше дял. Николов е бил представител на немски концерн за производство на глинени тухли, а преди години издаде албум с песни в дует с народната певица Славка Николова, който се казва „Вечност да ти бидам“. Пеенето било негова детска мечта, твърдеше бизнесменът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене