Мъжете се плашат от силни жени

Навръх Баба Марта за рожден ден черпи многократната световна и европейска шампионка и олимпийска медалистка по борба Станка Златева. Родена е на 1 март през 1983 г. в село Крушаре, Сливенско.

Златева е 5-кратна световна и 6-кратна европейска шампионка, има и два сребърни олимпийски медала, три пъти е обявявана за №1 при жените за годината от Международната федерация по борба, три пъти е избирана за спортист № 1 на България. Носител е на държавното отличие „Медал за заслуги“, връчен й през 2014 г..

Легендарната спортистка прекрати своята кариера в началото на 2016 г. Оттогава тя е треньор. По нейна инициатива беше изградена зала по борба в Сливен. Съоръжението бе официално открито на 26 октомври, Димитровден, миналата година.

Мъжете се плашат от силни жени, категорично е златното момиче от Крушаре.

Златева казва, че никога не злоупотребява със своята популярност. „Не се възползвам от името си никъде. Малко ми тежи, честно казано. Аз съм човек като всички останали, не съм табелка. Имам еднакви права и задължения. Аз съм човек като всеки друг. Понякога, като има голяма опашка, например, и те видят, ти викат: „Ела, ела!“, и ти свършват работата за пет минути. Неудобно ми е, неудобно е и да откажеш“, разказва тя в интервю за Нова тв.

/kmeta.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене