Наш дипломат посочи жестоката истина за атентата в Истанбул

Атентатът в Истанбул изпрати куршум в алианса на цивилизацията
Това е жестоката истина. Това анализира бившият ни генерален консул в Одрин Георги Димов. „Най-важното в момента е да не се поддадем на паниката и да влезем в играта на тези, които са осъществили атентата“, смята той. Бившият дипломат напомни, че мястото, където се е намирала дискотеката, се посещава само от хора със светски убеждения.

Пред „България он еър“ Георги Димов каза също, че последният атентат в Истанбул се различава много от останалите и точно там е подписана смъртната присъда на „Ислямска държава“. Той отбеляза и отношенията между Русия и Турция. Димов е убеден, че трябва да се подготвим добре за подобни предизвикателства. Мохд Абуаси от Центъра за близкоизточни изследвания пък смята, че случващото се в южната ни съседка е резултат от водената през последните години политика. Той е убеден, че 2017 г. ще е тежка за Турция. Абуаси подчерта, че там има спящи клетки на „Ислямска държава“.

„По наша информация от 2013 г. „Ислямска държава“ складира оръжие в Турция. Има спящи клетки, тайни квартири и складове. Десетки хиляди души и от „Ислямска държава“ са минали и през Турция“, каза специалистът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене