Бърза лента отпушва трафика към София за прибирането в неделя

70865-632x358

Бърза лента ще облекчи движението към София в неделя. Целта е повишаване безопасността при засиления трафик в края на почивните дни, съобщиха от пътната агенция. И уточниха, че от 12,00 до 19,00 часа утре ще има две ленти в посока Перник-София на път I-1 (Е-79). Временната организация на движението ще е от км 278 до км 282 София – Драгичево, съобщава „Стандарт”.

Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“, посочиха още от АПИ. В последния почивен ден се въвежда и ограничение за камиони по магистралите, някои първокласни и второкласни пътища. От АПИ предложиха и алтернативни маршрути през села и малки градове.

Освен по „Хемус“ пътуващите към и от Враца, Монтана и Видин могат да ползват и път II-16 Мездра – Ботевград – Ребърково – Елисейна – Своге – София, както и път II-81 София -„Петрохан“ – Берковица – Благово – Монтана – Лом. Алтернативно направление на „Тракия“ е подбалканският път I-6 София – Пирдоп – Карлово – Бургас. Той може да бъде използван както от шофьорите, пътуващи към Южна България, така и от тези, които са към Централна и Северна България, преминавайки през старопланинските проходи „Троянски“, „Шипка“ и „Републиката“, казаха от АПИ.

Пътуващите към Пазарджик може да ползват и път I-8 в отсечката след Ихтиман. Огромни задръствания се образуваха днес заради ремонтите на „Тракия“ и „Хемус“. Нервите на столичани бяха опънати още преди да излязат от София. Заради ремонта от надлеза над бул. „Ал. Малинов“ до Околовръстното шосе преминаването от там се превърна в кошмар. Средно за 2 часа се стигаше едва до 5-и километър на „Тракия“ Обстановката на Южната дъга също бе тежка. Трафикът на колелото при „Икеа“ изнерви шофьорите, които търсеха обходни маршрути.

Стачка в Гърция на 1 май стана причина много българи да отложат плановете си за ваканция там. Кораби и влакове останаха на местата си в пристанища и гари, моряци и железничари блокираха транспорта. Това стана, след като двата основни синдиката в Гърция – на работещите в частния сектор ГСЕЕ и на държавните служители АДЕДИ, призоваха за масово участие в стачки и митинги по случай Първи май.

Група българи, пътуващи до Корфу, обясниха, че не са имали проблеми и се придвижили по план до желаната дестинация.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене