Внимание, опасно! Аптеки в Благоевград пробутват лекарства с изтекъл срок на годност

Получихме поредния сигнал от огорчен и измамен благоевградчанин. Същият е измамен в аптека в града, където му е продадено лекарство с изтекъл срок на годност. Ето и писмото на потърпевшият: “

“Здравейте, чудех се дали да се занимавам, но все пак нека споделя за случката от днес, за да си имате едно наум. Значи, днес по обяд купувам от аптека в Благоевград лекарството Стрепсилс за деца . Дотук добре, докато в късния следобед реших да дам едно хапче на детето и почнах да разглеждам опаковката. В листовката към лекарството пише, че след изтичане на срока на годност, то не трябва да бъде употребявано. Значи близо четири месеца, след срока на годност, лекарството се продава без никакъв проблем и не е изтеглено от мрежата. За късмет запазих касовата бележка и на другия ден отидох в аптеката, за да ми върнат парите или да заменят лекарството с друго годно за употреба. Фармацевтите се извиниха и замениха лекарството, но защо трябваше да се стига то дук.

Ами ако има последствия за пациента и се стигне до усложнения, кой ще бъде отговорен? В случая не знам кой е по-виновен, може и дистрибуторите на лекарството да правят някакви врътки, ако имат залежала стока, но си мисля че и самите аптеки би трябвало да следят тези неща.” Собствениците на аптеките масово наемат студенти по фармация, защото хем са квалифицирани до известна степен, хем са евтина работна ръка, а и са склонни да въртят далавери, за да оцеляват. Кандидат фармацевтите се съгласяват да продават лекарства с изтичащ срок на годност, тъй като те самите ползват солидна отстъпка от цената на лекарството.

Младите хора, а и студенти при все запознати добре с недоимъка вкарват промоционални цени на въпросните лекарства, като същевременно си остават нещо от отстъпката и за себе си. По този начин находчивите работодатели хем се отърват от нежеланите медикаменти, хем задоволяват нуждите на персонала си, без да се интересуват от здравето на клиентите си. Затова при покупката на медикаменти от аптеки бъдете внимателни, касае се за вашето здраве!

Читателят ни изпрати и снимка и адрес на аптеката ,тя е в центъра на града . Няма да я заклеймяваме предпразнично ,защото е за първи път ,свързахме с с фармацевтите ,които много любезно се извиниха за недоглеждането ,но им правим сериозна забележка .Случилото се е опасно за здравето ни .Бъдете внимателни ! Весели коледни празници!

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене