„Ако си дал на другия“

Съвместна инициатива на Православен информационен център, Движение „Ние жените“ и вестник „Топ Преса“ в помощ на ближния…

ako-si-dal-3

От днес към църквата „Св. Николай” в благоевградския квартал „Грамада” започна раздаването на топла храна на нуждаещи се хора.  Инициативата е на църковното настоятелство на храма и с благословията на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим. Eнорийския дом към църквата ще предлага топла храна веднъж седмично – всяка неделя от 11.00 ч. на социално затруднени хора и ще се реализира с подкрепата на дарения и доброволчески труд.

ako-si-dal-2

След св. Литургия, протосингелът на Неврокопска епархия архимандрит Епифаний и енорийският свещеник Светослав Кючуков отслужиха водосвет и благословиха първата гозба. Съобразно Рождественския пост, бе сготвен боб от дългогодишния готвач Йордан Мечов. Раздадени бяха около 70 порции, като в менюто бе включено безалкохолно, хляб, локумени вафли, халвички и ябълки.

bayraktarski-darenie

Методи Байрактарски

Методи Байрактарски, зам.-председател на редакционния съвет на Топ Преса занесе в Eнорийския дом първото голямо дарение, направено от Тони Диков председател на ПП “Народът На Република България”.

toni-dikov

Тони Диков

Кухнята е насочена към хора, които нямат възможност да си приготвят топла храна, самотни родители, болни, парично затруднени хора, многодетни семейства и всеки, който среща затруднение за прехната си.

За реализацията на  кухнята доброволен труд и ангажираност положиха партньорите от  Сдружение „Ние жените”, Общински съвет по наркотични вещества”,  вестник „Топ Преса”,  Сдружение „Св. Петка” и миряни, които отделиха от свободното си време да нахранят и зарадват дошлите хора.

ako-si-dal-4

Църковното настоятелство се обръща към всички, да подкрепят това начинание и в  Благоевград да има място, в което всеки изпаднал в трудност да знае, че не е сам.  Всеки, който иска да се включи може да помогне с дарения на хранителни продукти в срок на годност и с доброволчески труд.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене