Фото-изложба на Иво Михайлов „От Горно Уйно до Глазгоу“ се открива в Арт салона на Радио Благоевград

На 8 декември 2016г., от 18.00 часа в Арт салона на Радио Благоевград ще се открие фотографската изложба на Иво Михайлов „От Горно Уйно до Глазгоу“.

Фото-изложбата дава отговори на въпроса има ли общи неща между малкото кюстендилско село и най-големия град в Шотландия.

Авторът Иво Михайлов е роден в Кюстендил, работил е като телевизионен оператор в БНТ – Регионален телевизионен център – Благоевград, понястоящем е старши инспектор към Съвета за електронни медии и преподавател във Факултета по изкуствата на ЮЗУ „Неофит Рилски“.

С фотоапарат в ръка Иво Михайлов пътешества от Горно Уйно до Глазгоу не само като географски ширини, но и из дебрите на човешката душа, на нейните стремления, разочарования, надежди…Това не е изложба за контрастите и противоположностите, това е изложба за приликите. Пръв поглед в  изложбата „От Горно Уйно до Глазгоу“ се вижда колко  различен е светът в двете точки, но при по-задълбочен прочит на историята във всяка фотография, може да се открие, че всъщност дълбоко в себе си хората имат еднакви стремления, независимо в коя географска ширина живеят…Това е една изложба за паралела между световете и контрастите вътре в нас, а не извън нас. Това е една майсторска изложба на един изкусен разказвач. И макар че Иво Михайлов е изкушен от фотографското изкуство отдавна, това е неговата първа самостоятелна изложба.

Изложбата се организира от Радио Благоевград и  Катедра „Телевизионно, театрално и киноизкуство“ във Факултета по изкуствата на ЮЗУ.

Изложбата се открива в навечерието на 43-тия рожден ден на Радио Благоевград и се посвещава на тази годишнина.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене