Национален шампионат „Планинско Благоевград“ ще се проведе през почивните дни

BFAC-3
Втори кръг от Националния автомобилен шампионат на България по планинско изкачване “Благоевград 2015” ще се проведе тази събота и неделя.
Това е десетото издание на ралито, което се организира от община Благоевград, Българска федерация по автомобилен спорт и спортен клуб „ДИАМО“.
Техническият преглед на автомобилите ще се извърши в събота, 25 април от 08:00 часа на площад “Македония“, а официалното откриване ще започне в 12:30 часа на пл. “България” пред LARGO Mall.
На 26 април (неделя) ще бъде даден официалния старт на състезанието от 10:00 часа, а награждаването на победителите ще започне в 15:00 часа на старта в началото на пътя за село Делвино.
В международното състезание участват 42 екипажа от България, Гърция и Македония. Диана Стоянова от благоевградския клуб “Диамо” е единствената жена, която ще вземе участие в автомобилния шампионат.
Всички участници ще се включат в Националната кампания “Да засадим дърво”, като в средата на трасето на отбивката за пътя за мемориалния “Кръста“ и село Делвино ще засадят дръвчета преди началото на състезанието.
За безопасното провеждане на „Планинско Благоевград“ в Благоевград ще следят полицейски служители и медицински екипи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене