Майка и син пострадаха, колата им излетя от пътя

Image_4399733_126

32-годишна жена и 15-годишният й син пострадаха при катастрофа по обяд днес на пътя Кочериново-Рила-Рилски манастир, съобщи БГНЕС.

Пътният инцидент стана в 12.30 ч. на около 200 метра преди входа на Кочериново откъм град Рила. На прав участък автомобилът „Тойота“, управляван от 32-годишната жена, по неясни причини се отклонява надясно. Минава между тополите, спускайки се по ската премачква два къпинови храста, след което буквално прескача третия. Този скок става с предно салто, след който автомобилът пада пак върху колелата си. Спира до тополово дърво.

Участъкът между отклоненията за селата Стоб и Пороминово е прав, отстрани има тополи, на него са станали най-тежките катастрофи в района. На този 500-метров участък има 6 жертви, в това число и две деца, в последните 10-ина години. Всички те се блъскат в тополите.

За късмет на водачката и 15-годишния й син, лекият автомобил при излизането от пътя минава между две тополи. Там където Тойотата се отклонява надясно има паметна плоча на 47-годишен мъж, загинал на това място.

Майката и синът й с линейка на ФСМП-Рила са транспортирани до Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград. Жената се оплаква от болки във врата, а синът й – в гърба. В момента двамата са на изследвания в отделението по Образна диагностика. На водачката ще бъде взета кръвна проба за алкохол, тя е и с контузия на ръката и съмнения за мозъчно сътресение. Причините за поредната катастрофа на тази участък се изясняват.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене