„Лудогорец” смачка „Марек” в Дупница

Лудогорец

Мач без никаква интрига и напрежение, шампионът „Лудогорец” победи „Марек” с 4:0 на стадион „Бончук“. Дани Абало на два пъти, Марселиньо и Роман Безяк реализираха головете в първия двубой от 14-ия кръг на „А” група.

Двубоят в Дупница показа два отбора в коренно различно състояние и изходът бе предизвестен. През целия двубой тимът от Разград контролираше всичко случващо се на терена и в спокойно темпо стигна до четири гола, които можеха да бъдат и много повече, ако офанзивните играчи на тима бяха по-съсредоточени в завършващата фаза.

Така след резонно спечелените 3 точки, „Лудогорец” се доближи поне временно на 4 точки зад лидера ЦСКА и вече започва да мисли за предстоящото във вторник гостуване на „Базел”, което ще бъде ключово за класирането на тима в Шампионската лига.

От първата секунда на мача на „Бончук“ „Лудогорец” пое контрола на топката и още във 2-ата минута можеше да вкара чрез Върджил Мисиджан, който обаче се засуети в наказателното поле.

Шампионите все пак не чакаха дълго за своя гол и той дойде в 5-ата минута. Йордан Минев изведе отлично Брайън Ангуло отдясно на наказателното поле, колумбиецът от своя страна намери с успореден на голлинията пас Даниел Абало, а за испанеца остана само да засече топката в мрежата.

В следващите минути „Лудогорец” се задоволи с притежание на топката и спокойни опити за достигане до втори гол. Логичното се случи в 27-ата минута, в която центриране отдясно на Абало намери Марселиньо на близката греда и бразилецът засече с глава за 2:0.

До края на полувремето Моци и Абало пропуснаха да вкарат трети гол, а „Марек” можеше да стигне до попадение в една от редките си атаки, при която Владислав Стоянов трябваше да отрази удар на Бонев.

През втората част мачът изцяло се доиграваше, а картинката на терена не се променяше. – безкрайни атаки за „Лудогорец”, завършващи доста често с удари към вратата на Михайлов, който спаси „Марек” от по-разгромна загуба.

Голямото желание на Роман Безяк да реализира гол се изпълни в 65-ата минута, когато словенецът получи добър пас и от малък ъгъл вкара с техничен удар за 3:0.

Последваха 100-процентови шансове за Вандерсон и Марселиньо, които обаче от перфектни позиции не успяха да уцелят вратата.

До края на мача падна още един гол като той бе втори в двубоя за Абало. Главна вина за попадението в 84-ата минута обаче имаше слабата игра в отбраната на „Марек”. Дупничани не се ориентираха при един лек пас на Вандерсон и топката стигна до Абало, който с технично копване покрай Михайлов оформи крайното 4:0.

E79 News; Снимки: Архив

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене