30 се ожалиха на ЧЕЗ от ЧЕЗ в Благоевград, от 100 лв. сметка само 68 ст. били за дружеството

b31c91f3185dab062313d0685c7c956d_L

От 100 лв. сметка на клиент за ЧЕЗ оставали 68 ст.  И делът на електроразпределителното дружество продължавал да намалява, въпреки цената на тока. Това заявиха от ЧЕЗ на приемна в Благоевград. Интересът към приемната се оказа най-голям в сравнение с другите градове на страната. Над 30 клиенти на електроразпределителното дружество преминаха, като над 15 души от ЧЕЗ  – ръководителите от региона от всички дирекции на ЧЕЗ разпределение, мениджъри от София от всяка една от дирекциите разглеждаха казусите им.

Въпросите, които  не са могли да бъдат разрешени, ще бъдат представени в писмен вид, тъй като се нуждаят от допълнителна проверка. Половината от казусите са били разрешени на момента, като са дадени препоръки на клиентите какво трябва да направят.

DSCN5291„Някои от въпросите бяха свързани с процедурите за присъединяване на нови клиенти, които са доста сложни, защото се определят от Закона за устройство на територията и процедурата е по-бавна. От ЧЕЗ се стараем да помогнем на хората с документацията и да им кажем стъпките, които трябва да направят за присъединяване на техните обекти към ЧЕЗ. Има хора, които се интересуваха от фактурите, от начина на определяне на електроенергията и забелязваме, че хората не са наясно, че цената на тока не се определя от ЧЕЗ, а от ДКЕВР. След последното ценово решение на ДКЕВР от 1 октомври от една сметка от 100 лв. за ЧЕЗ остават 68 ст. И компанията с тези средства трябва да поддържа и развива електроразпределителната мрежа в Югозападна България, да инвестира и подобрява обслужването. Делът на ЧЕЗ продължава да намалява, въпреки цената на тока“, каза Борислава Луканова, пиар експерт в ЧЕЗ разпределение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене